Zwangerfit

Zwangerfit® is bedoeld voor de actieve vrouw in haar hele zwangerschapsperiode en na de bevalling.

Zwangerfit® maakt een duidelijk onderscheid met andere vormen van zwangerschapsbegeleiding op de markt:
Zwangerfit® is bedoeld voor de actieve vrouw in haar hele zwangerschapsperiode en na de bevalling. De zwangere vrouw kan al vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met zwangerfit®. Na de bevalling kan er al vanaf 4 tot 6 weken geoefend worden tot 9 maanden na de bevalling.
Het doel van zwangerfit® is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren.
De zwangerfit® lessen kunnen voor zowel zwangere vrouwen als pas bevallen vrouwen tegelijk zijn. De indeling hiervoor is afhankelijk van de duur van de zwangerschap of van de tijd na de bevalling. Iedereen die zich opgeeft voor zwangerfit® krijgt een intake. Dit geldt voor de eerste deelname aan de zwangerfit® les tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Zwangerfit® heeft een scheiding van actieve lessen en theorie lessen.
De actieve lessen zwangerfit® hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up en lichte fitheidtraining ter verhoging van de conditie. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Tijdens de theorie lessen zwangerfit® komen alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling aan bod, uitgebreid met specifieke kennis op het gebied van de functie en mogelijke functiestoornissen van het bekken en de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.

De ® achter zwangerfit staat voor geregistreerd.

Aanmelden voor Zwangerfit®